728 x 90Hipotels Illes de Bàsquet, més sostenible amb Font Oasis (31/01/2020)

img

A les jornades Hipotels Illes de Bàsquet donem molta importància al bàsquet sostenible i es prendran totes les mesures adequades per promoure l'estalvi d'aigua i de plàstics.

Entrevistem Juan Gil, soci i responsable de la imatge de Font Oasis. Ells ens ajudarà a fer un bon ús de l'aigua i acabar amb els residus de plàstic.

Què és Font Oasis?

És una empresa que distribueix aigua mineral natural.

Qui forma Font Oasis?

La societat la formen dues persones. Javier Seguí, responsable de l'àrea econòmica de l'empresa i Juan Gil, encarregat de la imatge de Font Oasis.

Com neix Font Oasis?

És una empresa que porta vint anys de trajectòria. Va començar com una alternativa a altres productes que donàvem abans. Finalment, ens vam quedar amb un sol producte, l'aigua mineral natural.

Quina filosofia segueix Font Oasis?

La filosofia de l'empresa és que el client no pagui per l'aigua, sinó que pagui per un servei integral. Aquest servei està compost per la comoditat que un operari et porta l'aigua a casa i t’evita que hagis d'anar a comprar al supermercat i hagis de carregar amb les ampolles d'aigua; et proporciona més practicitat i espai a la nevera, perquè no has de ficar ampolles d'aigua perquè es refredin, ja que el dispensador t'ofereix la possibilitat de tenir aigua freda i calenta (a 90 graus), de manera que, si un client vol fer-se una infusió, té l'aigua a punt per prendre en aquest moment.

L'aigua és un líquid que bevem diàriament, perquè es necessita?

L'aigua és molt important i, a Balears, tenim molta cultura d'aigua. Bevem l'aigua de l'aixeta, però no és tan bona com diuen, ja que acumula molta calç i això afecta electrodomèstics, a cafeteres i, fins i tot, a persones amb patologies renals. No és dolenta, però pot ser perjudicial a llarg termini. L'ideal és una aigua equilibrada.

L'aigua de Font Oasis és equilibrada, no té una gran quantitat de minerals, però té els suficients per recuperar els minerals que necessita el cos.

Font Oasis aposta per la sostenibilitat.

Gràcies als dispensadors d'aigua evitem l'ús de plàstic no retornable. Font Oasis ha estalviat 1.659.327 ampolles de litre i mig de plàstic en menys de tres anys i cada dia va en augment. El sistema que utilitzem a Font Oasis és el de portar garrafes d'aigua a domicili i, quan estan buides, es recullen, per tant, el residu és zero.

Cada ampolla té uns 60 usos i després es porta a reciclar. Si parlem d’ampolles petits de 0'33 cl. estaríem estalviant més de 7 milions d'envasos en l'any 2019. Nosaltres som una empresa relativament petita, si tots utilitzéssim un sistema com aquest, estalviaríem moltíssim plàstic.

Font Oasis també permet un estalvi de diners i temps.

També s’estalvien diners, sí. L'aigua del supermercat és més barata, però has d'anar a comprar-la, portar-la a casa i, a més, generes residus. Per tres o quatre cèntims més, nosaltres et prestem el servei de distribució, et prestem una màquina que et permet tenir més espai en la teva nevera, et deixa gestionar el plàstic i, a més, estalvies temps.

A quin target arribeu?

Tenim un target ampli, però, sobretot, tenim més capacitat de creixement en domicilis particulars. Aquest públic està molt ocupat i, moltes vegades, no té temps per anar a fer la compra. Nosaltres disposem d'un rang d'hores dedicat per a domicilis i per satisfer a tots els clients (de 7:00 del matí fins a les 15:00 de la tarda).

Pel que fa a empreses, estem disponibles per a qualsevol tipus d'empresa, però ens sentim més còmodes amb empreses petites i mitjanes ja que tenim un tracte molt proper.

Coneixem als nostres clients pel seu nom, per les seves característiques i necessitats i sempre ens adaptem als seus problemes. El nostre eslògan és 'Molt més que aigua', perquè intentem donar-li valor a tot allò que no és l'aigua.

Els dispensadors tenen un gran paper a Font Oasis.

A més dels avantatges que proporcionen els dispensadors d'aigua, tenim un ventall de models de les fonts perquè s'adaptin perfectament al gust i a les necessitats del client: negres amb acer inoxidable, blanques, fonts petites per posar a sobre d'una taula, etc., com també tenim gots de paper i bidons d'alumini. D'aquesta manera, contribuïm a evitar el consum de plàstic.

Font Oasis serà present a les jornades Hipotels Illes de Bàsquet.

Quan vaig parlar amb el president de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, Juanjo Talens, la finalitat de la col·laboració era intentar fer un ús més sostenible de l'aigua que es consumeix en un torneig o campionat. En aquests esdeveniments es consumeix molt plàstic i, a més, no es fa un ús racional de l'aigua.

D'aquesta manera, amb els dispensadors et poses l’aigua justa per prendre. I gràcies als bidons que facilita el Consell de Mallorca, anem a evitar que es consumeixi una gran quantitat de plàstic i aigua.

Quina quantitat d'aigua i plàstic anem a estalviar si hi ha al voltant de 120 participants i 8 partits en total?

Durant aquest cap de setmana calculem que es poden beure entre 700 i 750 litres d'aigua, dos litres d'aigua per nen, més el consum d'aigua que farà el cos tècnic. Per tant, anem a estalviar unes 500 ampolles de litre i mig d'aigua, més els envasos dels packs i, a més, evitem que hi hagi envasos i brutícia per terra, per tant, també estalviem en neteja.

Foto: Juan Gil i Javier Seguí

Pàgina Web Font Oasis

Tota la informació de Hipotels Illes De Bàsquet

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook