728 x 90Entrevista a Inés Ruiz, jugadora júnior i 44 punts a la Lliga Palmer Inmobiliaria (26/01/2020)

  • img
  • img

Inés Ruiz, jugadora júnior de La Salle Palma Baleària va ser la gran protagonista de la sèptima jornada de la Lliga Palmer Inmobiliaria Femenina després d’anotar 44 punts en la victòria del seu equip davant el C.B. Es Castell amb un resultat final de 76 a 94.

Inés va néixer a Madrid l’any 2002 però quan només tenia un any, va venir a viure a Mallorca. És una aler de 170 cm. i es va formar a les categories inferiors de La Salle de Palma. Forma part d’una de les millors promocions de clubs dels últims anys. Participà tres vegades en el Campionat d'Espanya de Clubs amb el equip, arribant a ser setenes d'Espanya i jugà amb la Selecció Balear en categories infantil i cadet.

D'on et ve l'afició al bàsquet?

Vaig començar a jugar per la meva cosina, que jugava, i em va ficar en el món.

Sempre has estat a La Salle quan has jugat a Mallorca?

Vaig començar quan feia quart de primària. Tota la vida he jugat a La Salle. Excepte l’any passat que vaig estar jugant a Canadà

Com sorgeix la possibilitat de jugar al Canadà?

Vaig aconseguir una beca acadèmica. La beca de la Fundació Amancio Ortega. Estant allà vaig poder jugar a l'equip de l'escola i va ser una experiència increïble. Volia continuar amb el bàsquet i aquí també hi vull seguir. Aquest esport em fa oblidar-me de tot. Jo jugava al Liverpool Regional High School. La beca podia ser a Estats Units o a Canadà, però després d'un sorteig em va tocar Canadà. La veritat és que va ser una sorpresa anar a Canadà, però no em puc queixar, va ser increïble.

Quines diferències hi ha entre el bàsquet al Canadà i a Espanya?

La principal diferència és que allà es practiquen diferents esports, depenent de la temporada, practiques futbol o atletisme quan fa millor temps o bàsquet quan arriba el fred, mentre que aquí quan comences en un esport, continues en ell durant anys.
La manera de jugar també és diferent, no juguen tan seriosament com a Espanya, però sempre volen guanyar per pujar de nivell, mentre que aquí es disputen campionats i hi ha més competitivitat.

A nivell físic en el bàsquet femení hi ha tanta diferència com en el masculí?

No vaig tenir molt l'oportunitat de veure jugar als nois ja que fèiem exactament els mateixos entrenaments. Els nois si feien més espectacle de cara al públic, més show, mentre que nosaltres, la nostra prioritat era guanyar i jugar el millor que podíem.

El partit contra C.B. Es Castell. Quines sensacions vas tenir?

Va ser un partit molt igualat des del principi. El rival va estar molt fort i vam haver d’intentar resistir i, almenys, estar igualades i buscar les possibilitats de guanyar: Concentració al màxim i actitud i intentar donar tot el que podíem perquè pensàvem que podíem guanyar. Ens poguérem ficar en la pròrroga i intentar guanyar i donar tot el millor de nosaltres.

A nivell individual vas aconseguir 44 punts.

Estava jugant i ficant cistelles, però la veritat és que no em vaig adonar que vaig marcar tants de punts. Jo intentava donar el que podia, la meva intenció era ajudar a l'equip i aconseguir una victòria a casa. Estàs tan concentrada en el joc que ni te n'adones.

Després d'un terç de temporada, què t'està semblant la Lliga Palmer Immobiliària?

La veritat és que no he tingut gaire temps de jugar amb les sènior, perquè en el meu equip (júnior) anem rotant perquè totes tinguem les mateixes possibilitats de jugar en la categoria superior. No té res a veure amb la nostra Lliga. L'oportunitat que he tingut jo de jugar amb elles ha estat increïble, he jugat contra equips molt bons i amb molta competitivitat. Aquest tipus de partits et motiven i el fet de jugar és una altra cosa, tot i el resultat final.

Quines expectatives teniu aquesta temporada amb l'equip júnior?

Amb moltíssima actitud intentem arribar al màxim que puguem. El nostre objectiu és arribar a el Campionat d'Espanya, però sabem que primer hem de guanyar tots els partits de la Lliga, arribar a la Final -4, passar el Campionat de Balears i després jugar el Campionat d'Espanya.

A nivell individual tens alguna meta?

A nivell personal també vaig partit a partit. Sempre dono el màxim que puc per donar benefici a l'equip. És un esport d'equip i quan totes tenim actitud, és quan surten les coses.

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook